Sivut

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Metsä, Puutarha ja Ystävät, Minun voimavarani. Ja Sinun?

Aiemmassa blogikirjoituksessa kirjoitin voimavarojen tärkeydestä. Olin päättänyt jo silloin pohtia omianikin oikein huolella. Punnita ja miettiä ja makustella, että oikeastiko ne mitä voimavaroina pidän, ovat niitä? Siinä meni kuitenkin hetki, että kerkesin oikeasti istahtaa siksi aikaa.

Mutta siis hienon vihon ostin kyllä heti :D. Muistatteko kun annoin sen tehtävän viimeksi, ja siellä ennakkotehtävinä oli se vihon ja kauniin kynän hankkiminen ja teen keittäminen pohdinnan siivittämiseksi? Miten kauniin vihon löysinkin! Ja siinä on viivat, hokasin että en tykkää ruuduista vaan kirjoittaessa viivoista :).

Voimavaraksi käsitän sellaisen asian, josta siis oikeasti saa voimaa, jota odottaa, jota tehdessään mieli on kokoajan hyvä ja tekee mieli hokea samalla "tää on niin kivaa! Onneks kerkesin!" Jotenkin lapsena ja nuorena sitä ajatteli niin eri tavalla, että aikuisena teen sitä ja tätä ja kun on aikaa (ja sitähän kuvitteli että on aikaa :D) niin elän semmoista laadukasta hienoa elämää jossa mieli on aina hyvä ja siis kaikenkaikkiaan kaikki on aivan mahtavaa. Niin. No sitten siinä jotain kävi ja hmm... Sen jälkeen on sitten joutunut etsimään sekä niitä oikeita iloja ja voimavaroja, että sitä aikaa.

Meidän Bertta ja siskon Retu, sisarukset. Ei oo riemulla rajaa :).
Helppoa oli keksiä pari. Ensimmäinen on metsälenkit, koirien kanssa. Vihossa minulla on myös pohdittu jokaiselle voimavaralle selitykset. Metsälenkeillä ihanuutta on hiljaisuus, omat ajatukset, se rauhallinen vauhti, yleensä menen aika kauniilla ilmallakin. Jos tulee vettä, sekin on siellä kivaa. Metsässä sumu muuttuu pehmeäksi untuvaksi, vesi raikastavaksi ilahdutukseksi, harmi ylitettäväksi pikkupuroksi ja tuska itketyksi suruksi. Siellä on hyvä olla, omatunto on koirien suhteen kohdillaan, koska parempaa en voi niille tarjota. Saan olla siellä mitä haluan, haavoittuva tai iloa pursuileva.


Atsalea "Onnimanni". Yksi timanteista.
Toinen ehkä samanlainenkin osaltaan, on puutarhan hoito. Multaa tonkiessa mieli takertuu pieniin kastematoihin ja maan tuoksuun. Suuret kysymykset liittyvät värien yhdistelemiseen, kasvuvauhtiin, kukintakuukausiin, syysvärien yhteen sopivuuteen. Lehtien muotoihin, kesäkukkien kastelusuunnitelmiin ja kukkapenkkien reunojen siistimiseen. Olen täysin hurahtanut. Mitä enemmän multaa vaatteissa kauppaan mennessä, sitä ylpeämpi itsestäni olen :D.

Nuo kaksi oli heti mielessä. Mietin, että pakko olla enemmän! Edes joku. Mietin missä tilanteissa olen viimeksi miettinyt sitä vapauden ja onnen tunnetta. Sitten välähti päässä ja vajosin penkillä metrin verran, miten en heti tajunnut. Ystävät. Nuo ihanat, kuuntelevat, yhtä mahtavan huumorin omaavat kultaakin arvokkaammat ihmiset! Joka ikinen kerta, kun ehdimme viettää hetkenkin, olen kuin uudesti syntynyt.

Nämä kolme ovat tässä arjen pyörityksessä sellaisia, mihin tiedän että kykenen, ja joihin todella pystyn panostamaan niin, että pidän voimavarat todella käytössä ja nautin niiden annista. Jo näitä miettiessä, tulen hyvälle tuulelle, en mitenkään edes katkeraksi vaikka en pääsisi heti toteuttamaan niitä. Minulle riittää, kun tiedän, että pääsen.

On hyvin paljon muitakin ihania asioita elämässä. Yksi on lasten kanssa ajan viettäminen rauhassa, hyväntuulisesti, jonkun kivan asian tekeminen yhdessä. Iloitseminen. Mutta se on onneksi meidän arkea, siitä on tehty osa elämää, vaikka se aika on jostain muusta pois. Yleensä siivoamisesta :D. Käy mulle :D.

Mitä ne Sinun voimavarasi ovat? Miksi? Mitä sinä niistä saat? Jos oot superrohkea, kirjoita ne kommentteihin! Ei ole aina helppoa löytää niitä omiaan, on hyvä nähdä muiden voimanlähteitä jos vaikka joku sieltä tuntuisi omalta :).

Kannattaa jotenkin huomioida myös se voimavarojaan miettiessä, että ne todella ovat saavutettavissa. Jos ainoa mistä saa voimaa, on se yksi tietty Espanjan rantakivi, se ei paljoo auta ellei voi asua sen kiven vierellä. Hehheh! Mutta todella, huomioitavaa on, että voimavaroja voi myös käyttää. Ja jos se on jotain, mikä ei nyt toteudu, mutta on todella tärkeä, ja toteutettavissa jotenkin, tee se! Oikeasti! Oli se sitten ratsastus, jumppatunti, nuo metsälenkit tai mikä vaan, ota se suunnitelmiin ja toteuta se oikeasti!

Tässä on oikeastaan aika hienoa se, että omaa elämää voi parantaa. Kun löytää asioita, jotka on todella tärkeitä, ja ymmärtää miksi niitä tarvitsee, saa aikamoisen piristysruiskeen ja ahaa-elämyksen :). Se ilo, vaikka se olisi pieni hymynkarekin alkuun, vie ihanasti eteenpäin <3.

1 kommentti:

  1. Metsä isolla se metsä, loputon ilon lähde ja metsään liittyy tietenkin koirat. Nuo
    rapareiskat joiden voimalla jokainen päivä alkaa ja loppuu. Ystävät ilman niitä elämä
    olisi moninverroin nurjaa ja jokainen tarvii joskus jeesii että myös asioiden palauttamista
    oikeille paikoilleen. Ennen tykkäsin puutarhasta enää ei oo aikaa, mutta lasi punaviinii toimii suklaan kanssa aina :D Terv superrrrohkea

    VastaaPoista